KIDUNG RUMEKSO ING WENGI

KIDUNG RUMEKSO ING WENGI

Ana kidung rumekso ing wengi

Teguh kaya luputo ing loro

Luputo bilahi kabeh

Jim setan clatan purun

Paneluhan tan ana wani

Miwah panggawe ala

Gununing wong luput

Geni atemahan tirto

Maling adoh tan ono njarah ing mami

Guno duduk pan sirno

Sakahing lara pan sumyo bali

Sakeh ngamupan sami mitudo

Welas asih pandulune

Sakehing braja luput

Kadi kapuk tibaning wesi

Sakehing wiso towo

Sato galak tutut

Kayu aeng lemah sangar

Songing lundhak guwaning

Wong lemah miring

Myang puhiponing merak

Pagupaning warak sakalir

Nadyan arca myang segara asat

Temahan rahayu kabeh

Apan suriro ayu

Ingideran kang widodari

Rinekso malaekat

Lan sugung pra rosul

Pinayungan ing hyang sukmo

Ati adem utekku baginda

Pangucapanku ya musa

 

Napasku nabi ngisa linuwih

Nabi yakub paniyarsuning wang

Dawud suworoku mangke

Nabi Ibrahim nyawaku

Nabi sulaiman (sleman) kasekten mami

Nabi yusup rupeng weng

Edris (idris) ing rambutku

Baghindo ngali (ali) kuliting wong

Abubakar getih daging Ngumar (Umar) singgih

Balung baghindo Ngusman (Usman)

Sungsumingsum patimah linuwih

Siti Aminah bayuning angga

Ayub ing ususku mangke

Nabi Nuh ing jejantungku

Nabi Yunus ing otot mami

Netroku ya Muhammad

Pamulaku Rosul

Pinayungan Adam Kawa (hawa)

Sampun pepak sukatahe para nabi

Dadiya sariro tunggalk

 

*dibaca setelah Sholat Subuh

Iklan

6 Komentar »

  1. gabroeth Said:

    Versi terjemahan indonya ada kan ya bang Lubis..?
    dan kalo ga salah bagusnya mutih dulu 40 hari ya..?

  2. a.soeprasetyo.d Said:

    * Dibaca setelah sholat subuh *

    komentar : Itu salah !
    Yang betul ( dan itu bisa disimak dari terusan lirik Kidung Rumekso ing Wengi itu sendiri : …………….
    wacanen tengah dalu ,
    ping selawe wangene singgih ,
    ……………………
    …………………………..

  3. wah, nggarai mikir kang lubis 😀

  4. Lubis Grafura Said:

    Wah,lha ini dia,saya bukan para normal 😉 itu hanya puisi yg menurut saya bagus sekali.

  5. rickz Said:

    nuwun sewu, mp3 nipun kagungan mboten?

  6. diaz kurosaki Said:

    tu bkan cm skedar kta2 ato puisi..
    kidung rumekso ing wengi adalah salah satu kidung yang mempunyai manfaat yang dahsyat……


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: